Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Nieuw Monument Ter Nagedachtenis Voor Antwerpse Oorlogsslachtoffers Ingehuldigd

Nieuw monument ter nagedachtenis voor Antwerpse oorlogsslachtoffers ingehuldigd

Een nieuw monument ter nagedachtenis aan de Antwerpse oorlogsslachtoffers is onlangs ingehuldigd.

Het monument, dat is ontworpen door kunstenaar Koen Vanmechelen, bestaat uit een stalen structuur met daarop de namen van de slachtoffers. Het monument is geplaatst op de Scheldekaaien, vlak bij het Red Star Line Museum.

Het monument is een eerbetoon aan de meer dan 10.000 Antwerpenaren die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

De namen van de slachtoffers zijn op alfabetische volgorde op het monument vermeld. Naast de namen van de slachtoffers staat ook de datum waarop zij zijn omgekomen. Het monument is een sobere en indrukwekkende herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog.

De inhuldiging van het monument werd bijgewoond door vele hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever.

In zijn toespraak benadrukte De Wever het belang van het herdenken van de oorlogsslachtoffers. Hij zei dat het monument een blijvende herinnering is aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid.

Het nieuwe monument is een belangrijke toevoeging aan het Herinneringspark van de Tweede Wereldoorlog in Antwerpen.

Het park is een plaats waar mensen kunnen herdenken en leren over de oorlog. Het park omvat ook het Fort van Breendonk, een voormalig concentratiekamp. Het Herinneringspark is een belangrijke plaats om de oorlogsslachtoffers te herdenken en te leren van de geschiedenis.


Komentar